Väder från dag till annan!

Tänka sig  hur vädret kan skifta från dag till annan! I går lyste kvarvarande blommor som små solar i trädgården - i dag på morgonen var de helt överhöljda av snö!! Redan i början på november har första snötäcket lagt sig. Och visst är väl detta både speciellt, fint och rogivande?
 
Men inte sjutton kan man gå ut i trädgården och göra något höstarbete eller så när allt är täckt av snö. Dagens aktivitet fick därför bli av helt annat slag än att "lukta på de kvarvarande blommorna"! Det blev lite bullbak och i rena farten ett par andra sorters kakor:
Vetebullar, muffins och cookies:
 
Ja, det blev som sagt en bakdag i dag! Det i sin tur resulterade i en mysig fikastund för mannen (farfar) och mig.
 
Recept:
Triple chocolate chip cookies  - En liten torr kaka kan tyckas, men den smakar jättegott! Receptet är hämtat från Hembakat Nr 1,  2014 och kommer  här:
200 g smör
160 g ljust muscovadosocker
160 g farinsocker
2 tsk vanilj
1 ägg
325 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
100 g mörka chokladknappar
100 g ljusa chokladknappar
100 g vita chokladknappar
 
Gör så här:
Vispa ihop smör med sockret tills det blir krämigt. Tillsätt vaniljsocker och ägg och vispa tills ägget helt har gått in i smeten.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål och rör sedan ned det i smörsmeten. Blanda in alla tre chokladsorterna i degen, använd gärna händerna. Plasta in degen och låt vila i 2-3 timmar i kylskåp.
Sätt ugnen på 180 grader. Dela degen i ca 40 bitar och rulla varje del till en boll. Lägg på bakplåtspapper och tryck till dem lätt. Tänk på att kakorna flyter ut - det behövs ordentligt avstånd mellan varje.
Grädda kakorna i 10-12 min. De ska var lätt bruna i kanten men fortfarande mjuka och sega i mitten. Låt svalna på galler.
Lycka till!
 
Recept på bullar och muffins är hämtade från "huvudet på en farmor" - dessa recept varieras efter stundens ingivelse och skafferiets ingredienser!
 
Ha det gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Sofia:

Vilka fina bilder! Gott med fika i vintervädret.♥

Svar: Ja verkligen!
Britten

2 Erika :

Så himla trevligt! En fråga: vad är muskovadosocker?

Svar: Ljust muscovadosocker (som används i det här receptet) är ett ljusbrunt, mjukt och finkornigt rörsocker. Lite i stil med farinsocker vad gäller konsistens, men med mer färg och smak - i den ljusa muscovadon drar smaken en aning åt kola. Sätter faktiskt god smak på kakorna!
Britten

Kommentera här: