Chokladstinna saker!
Hej där!
Idag snöar det lite! Februari månad ...... ja, det är "nerförbacke" men trots allt fortfarande vinter. Så än så länge är lusten att baka större än lusten att gå ut och påta i trädgården. Idag fick det bli två sorters småbröd, riktigt stinna av choklad - och det är ju inte fel!?!
Havrekakor med choklad och Brownies med vit choklad - två enkla men riktigt goda sorter!

Här kommer recept på brownies (se bilden) hämtade ur boken "Bakverk - En samling med läckra recept"! Jag använde vit choklad i enlighet med receptet, men det går lika bra att använda ljus eller mörk coklad, eller rentav en blandning!
Ingredienser:
115 g smör
225 g vit choklad
115 g valnötter
2 ägg
115 g farinsocker
115 g vetemjöl
Gör så här:
Smöra en fyrkantig form 18x18 cm (eller annan form i passande storlek).
Hacka 175 g av chokladen och alla valnötter grovt. Smält resten av chokladen tillsammans med smöret i vattenbad. När smör och choklad har smält rör du samman dem till en blank kräm. Ställ den åt sidan och låt den svalna något.
Vispa ägg och socker och rör sedan ner den avsvalnade chokladblandningen. Vänd ner mjöl, hackad choklad och valnötter. Bred ut smeten i formen och jämna till ytan.
Grädda kakan i 180 graders varm ugn i ca 30 min eller precis tills den har stelnat.Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna i formen och skär den sedan i rutor.
Pudra ev med florsocker före servering.
Lycka till!
På återhörande!/B