Nypåfyllt!!

 
Hej på er!
Att bjuda på kakfrossa var inte så dumt! Det gav mig möjlighet och framförallt utrymme att baka nya, fräscha kakor!
Några exempel:
Bilden ovan:Sockerkaka med en liten touch av kanel!
Bullar är alltid rätt hos oss!
 
 
Glutenfria mandelkakor!
 Detta är en lättbakad kaka, som är riktigt god. Recept kommer här om du vill testa! Passar både som kaffekaka och som tillbehör till dessert (t ex tillsammans med fruktsallad och glass och/eller grädde).
1 äggvita
1,5 dl strösocker
1 msk mandellikör
3 dl mandelmjöl
florsocker att pudra över
 
Ugn 200 grader, Ca 16 st
Vispa ihop äggvita och socker. Blanda sedan ner likör och mandelmjöl och rör samman till en smet.
Fukta händerna med kallt vatten och forma degen till små bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt ( ett alternativ är att klicka ut smeten och sedan forma till bollar).
Grädda mitt i ugnen i 6-8 min, kakorna ska vara lite sega i mitten när de är färdiga.
Låt svalna. Sikta över lite florsocker före servering.
Lycka till!
 
Grottor med lime curd och muffins med choklad och svarta vallmofrön!
 
Muffins är aldrig fel, en med fudge och en med passionsfruktsglasyr!
 
Och så cupcakes med en färskostfyllning!
 Fyllningen i dessa cupcakes ger kakorna en riktigt god smak:
75 g färskost
2msk ljust farinsocker
2 msk lönnsirap
Blanda samma och lägg en liten klick i varje muffins, dra lite försikitigt med en gaffel för att få en marmorerad effekt. Det blir gott!
 
På återhörande!/B
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Linda:

Detta gör att man blir kaksugen! Den glutenfria var riktigt god tyckte jag!

Kommentera här: