Smörkräm.mmmmmm...........

Hejsan!
Hur god kan en smörkräm vara?? Drömgod - om ni frågar mig. Jag har nyligen prövat Jan Hedhs recept på fransk smörkräm och den är ......alldeles, alldeles underbar! Faktiskt helt outstanding! Mjuk och len och lagom söt och lagom allt! Receptet kommer nedan - värt att pröva!
Jag har än så länge använt smörkrämen till vanlig sockerkaka och till rulltårta och den passar jättebra till båda.
Sockerkaka med smörkräm och rostad mandel på toppen! 
 
Rulltårta med hallonsylt och smörkräm!
Här kommer recept på fransk smörkräm hämtad från Jan Hedhs bok "sommarfrestelser". Receptet ger en jättestor sats smörkräm - jag tog endast  1/4 av samtliga ingredienser  och det räcker till en rulltårta. Håll till godo (grundrecept med "min fjärdedel" av ingredinserna  inom parentes - om man vill göra en mindre sats!):
 
160 g äggula, ca 8 st  (2 äggulor)
250 g socker               (65 g socker)
125 g vatten                (30 g vatten)
1/2 vaniljstång             (ung 1/4 vaniljstång)
500 g osaltat smör      (125 g smör)
 
Blanda alla ingredinserna och rör krämen sakta med låg växel med vispen så att inte luftblåsorna i smöret kollapsar. Krämen ska vispas så länge att den blir lätt och luftig som vispad grädde.
 
På återhörande!/B
 
 
 

Kommentarer:

1 Linda:

Det ser riktigt smarrigt ut!

2 Sofia :

Så gott allt ser ut! Blir baksugen!!!
Förresten, kan inte du lägga ut receptet på Paddelinakakor? Tror att det skulle bli succé!
Kram Famo/Sofia<3

Svar: Tack för tipset! Kommer inom kort/B
Britten

3 Erika:

Jag gillar mest drömtårta med smörkräm. Så himla gott när chokladsmaken möter smörkräm :D

Svar: Då får jag testa drömtårta med denna smörkrämen. Men det är faktiskt också gott tillsammans med hallonsylt.
Britten

Kommentera här: